Boule i Los Cristianos

Plats: Vi spelar på banorna framför hotell H10 Big Sur, alldeles intill strandpromenaden. 

Trivselboule, måndagar och torsdagar kl. 10. Någon dag i månaden med vin o tilltugg, enligt nedanstående schema. Vi smyger igång så lätt den 2 oktober.

Tävlingsboule: Vi har en höstserie (start den 17 oktober-23) och en vårserie. De körs tisdagar kl. 10 (med anmälan 15 min före). Avgift: 2€/omgång. 
Klubbmästerskap samt jul o nyårstävlingar planeras att gå av stapeln enligt nedan.

Kalendarium bouleevent 2023 - 2024:


23 december Tomtecupen


26 dec avslutning Höstserien


30 december Cava cup


2 jan Träning o tapas med MattiasThorell


20 jan, Möte med Thorells grupp


23 jan KM singel


1 feb ”Landskampen”med Los Hermanos.


13 feb KM i dubbel


5 mars KM i mixeddubbel


12 mars avslutning vårserien.


Medlemskap i skandinaviska klubben fodras för att få delta i klubbens bouleverksamhet. Kostnad för deltagande i boule är 10€ per säsong, som kan betalas i samband med medlemsavgiften. 

Välkomna!


Planeringschema 2023-24:
Dessa är våra planer för denna säsong. Mer detaljerade uppgifter, kommer så snart vi vet mer.


April 2024


-------------------


Nytt kontrakt!


Los Cristianos den 18 november 2023.

Vi är glada över att bouleverksamheten nu är säkrad för denna säsong. Ett nytt hyreskontrakt för boulebanorna, nr.1-8, skrevs idag under. 

Marken ägs av hotell H10. Den lokala bouleklubben AOC är förstahandshyresgäster. Vi i

skandinaviska klubben + bouleklubben Los Hermanos är andrahandshyresgäster. 
På bilder ser du: Sittande: Berra (boule

kommitteen), Jan (klubbens kassör), Christer (klubbens president), 
Stående: Steve (Los Hermanos), Francis (president AOC) och Fay (vice president Los Hermanos).


-------------------


Liten uppdatering inför säsongen 2023-24, angående boulebanorna


Ett möte med AOC (förstahandshyresgäster på boulebana 1-8) och Los Hermanos, hölls i slutet på förra säsongen. På detta möte kom vi överrens om att att fortsätta på samma sätt även nästa säsong. Samt att ett nytt kontrakt för andrahandshyra, skulle tas fram av AOC. Detta kontrakt har i skrivande stund, ännu inte sett dagens ljus. När ett sådant kontrakt blir undertecknat o klart, kan klubben också betala för hyran, 500€/säsong.
Vi (och Los Hermanos) utgår dock ifrån att ett sådant kontrakt kommer att dyka upp och att vi kan fortsätta vår bouleverksamhet som vanligt, med start i oktober på våra vanliga banor,  .
Någon medlemsavgift i AOC behöver inte betalas, om du spelar enbart på våra bantider.


MVH
Berra (o alla andra i boulekommitten.)
Skrivet den 29 september 2023


-------------------------

Uppdatering 2022-10-25 Om våra boulebanor

Överenskommelse om boulebanorna, äntligen nådd!

Under drygt 40 år, har våra boulebanor kunnat användas utan någon som helst avgift. Helt gratis. Den tiden är tyvärr över. Markägaren (Hotell H10) till marken där bana 1-8 befinner sig, vill ta ut en hyresavgift.

Efter ett jättelångt möte med det andra två bouleklubbarna i Los Cristianos Los Hermanos och AOC (Aro Olympic Club), diverse kompromisser och förhandlingar hit o dit, lyckades vi komma fram till en överenskommelse.

Det innebär för oss i skandinaviska klubben, att vi kan fortsätta med vår verksamhet, på samma tider och samma banor som vanligt. 

Det känns grymt skönt att denna överenskommelse äntligen är i land. Speciellt tack till Svenska Kyrkan, för lån av möteslokal och väldans vänligt bemötande!

Dan o jag, som representerade Skandinaviska klubben tackar o bockar!



------------------------

Information om boulebanorna

Boulebanorna i Los Cristianos

Detta har hänt: (Uppdatering 2022-08)


I våras, strax innan vi åkte hem till Sverige igen, hade vi ett möte med hotell H10, tillsammans med de andra två bouleklubbarna i LC, Los Hermanos (allmän bouleklubb med spel på eftermiddagarna) och AOC (tävlingsklubb som kör turneringar och deltar i seriespel). 

På detta möte berättade H10 att de vill hyra ut sin mark (=bana 1-8). Vi tre klubbar kom överens om ett gemensamt förslag, som sedan skickades in till H10. 

Sedan dess verkar det som AOC har spelat ett eget spel i denna fråga och verkar vilja hyra banorna utan medverkan från Los Hermanos och Skandinaviska klubben. 

Vi i boulekommitteen har, tillsammans med vår ordförande, har jobbat med denna fråga på distans, hemifrån. Så gör vi fortfarande. 

När vi kommer tillbaka till Teneriffa igen, kommer vi i boulekommitteen (+ styrelsen i ev. ekonomiska frågor) att återknyta kontakter och ro den här småknepiga frågan i hamn. 

Så vitt jag ser det, är det dock ingen fara för att vi ska bli utan banor för vår omfattande och fina bouleverksamhet. Så, goa boulespelande vänner! Ta det med ro och se fram emot ännu en jättehärlig säsong på Teneriffa, med boulespel i mängder.

Ska bli väldans trevligt att återse er alla!


/Ha det goast!


Berra ( o alla vi andra i boulekommitteen) 

Del denne siden