Nästan total damdominans i Cava Cup 2022


Årets sista bouleevent, blev också ett av årets roligaste och mest välbesökta. På självaste nyårsaftons morgon, samlades så många som 44 spelare, för att göra upp om vem som skulle vinna CavaCupen.
Efter tre tuffa kvalomgångar, Visade det sig att damerna i det närmaste fullständigt dominerade. De skickliga kvinnorna lade beslag på sju av åtta slutspelsplatser.

Semifinalerna och finalen genomfördes i en härlig miljö. Mycket publik, gott att äta o dricka, härlig stämning, uppmuntrande hejarop, applåder och hör o häpna: så gjordes "vågen" under finalspelet. 

Efter två välspelade semifinaler kunde vi konstatera att Lena och Maj, något överraskande, slagit ut Inger och Maja, efter en grymt jämn match.
I den andra semin visade sig att Mona och Berra, trots riktigt bra spel av Anne-Lise och Kaarina, var ett litet strå vassare. 

Så, i finalen undrade man om Lena och Maj, skulle, med publikens stöd i ryggen, skulle orka med göra ytterligare en bragd. Men icke, Monas fina läggspel och Berras (ovanligt?) goda skytte, blev för mycket för de två tappra damerna. 

Alltså fördelades medaljerna enligt följande:
Bronsmedaljer till: 
Kaarina och Anne-Lise

Inger och Maja

Silvermedaljer:
Lena och Maj

Guldmedaljer:
Mona och Berra


Jättegrattis till alla medaljörer!