Spännande in i det sista!


Dagens blåsiga tävlingsdag avslutades med en härlig lunch med prisutdelning och en mycket go stämning!


Den elva omgångar långa höstserien 2022 går till Skandinaviska klubbens boulehistoria, som den hittills mest spännande. Först när den allra sista kulan i den allra sista matchen, var spelad, visste vi vem som skulle bli den slutgiltiga vinnaren.


Pristagarna var som följer:

På en ytterst hedrande bronsplats: Sture

På en ännu mer hedrande silverplats och därmed även bästa kvinna: Inger

....och den slutgiltige vinnaren... blev Berra!


Grattis, grattis, grattis till alla pristagare!


Slutligen vill vi tacka alla 46 deltagare, som varit med under hösten. Dessutom ett stort tack till alla som hjälpt till att arrangera, räkna poäng, fixa banor, handla priser, förhandlat om banorna, uppmuntrat och krattat banor med mera, med mera. 


Sluttabell 2022-12-27

Han blåste oss av banan!


Den allra sista omgången av höstserien, fullbordades denna blåsiga dag. Men, inte ens de tidvis krafiga vindarna, kunde hindra oss 30 lirare att ha roligt med våra klot. 

De som blåste oss andra av banan, genom att vinna sina tre matcher, var:

På sjätte plats: Ove

På femte plats. Göte

På fjärde plats: Inger

På tredje plats: Bertil

På andra plats: Åsa

Dagens vinnare.... blev Lennart. Stort grattis!!!!!!


Vi gratulerar naturligtvis även Mary-Anne, som blev dagens "Lucky looser".


Resultat 2022-12-27

Damerna dominerade.... Igen!


Denna härliga tisdag, sken solen som oftast, över oss svettiga boulespelare, när vi avgjorde den tionde och näst sista omgången av höstserien. Spännande, som alltid, absolut, när damerna än en gång visade oss gubbar var bouleskåpet ska stå. 

Fem spelare av 31, lyckades med den ljuva bedriften att vinna alla sina tre matcher:

På delad fjärde plats: Maja och Christer.

På tredje plats: Berra

Tvåa kom Inger

Dagens vinnare blev Ragnhild!

Stort Grattis!!!!!!!!!!!!!!!


Vinnare av "Lucky looser"-flarran blev Ove.


(I tabellen börjar det dra ihop sig... bara en matchvinst skiljer ettan o tvåan... och sex spelare kan fortfarande ta medalj. Grymt spännande avslutning, nästa tisdag.)


Resultat 2022-12-20


Tabell 2022-12-20

Damernas dag på boulebanan...Äntligen!


Denna dag, faktiskt en måndag, gick till Skandinaviska klubbens boulehistoria, som den dagen då damerna visade var skåpet skulle stå. Eller rättare sagt, läxade upp oss gubbar i konsten att spela boule på bästa sätt.

Enbart två spelare av 30, lyckades med bedriften att vinna alla sina tre matcher. Det var förstås två damer. Dessa två skickliga tjejer var:
På andra plats: Maja.
Dagens vinnare: Kaarina.
Stort grattis!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vinnare av dagens "Lucky Looser"-pris, blev dock en man; Harald. Grattis!


Resultat 2022-12-12


Tabell 2022-12-12


En skäggstubbig vegetarian lade rabarber på vinstflarran!


Denna dag trodde man att ett par små lätta moln och att en runt hörnet väntande regnskur, skulle lägga sordin på spänningen i dagens bouleseriespel. Men, icke! Så många som 34 spelare, såg till att det blev lika jämnt och spännade som vanligt. Regnskuren var dessutom snäll nog att vänta tills spelet var över och den obligatoriska (?!) efter-boule-ölen var tömd. 

Vi var sex spelare som vann alla våra tre matcher idag:
På sjätte plats: Christer S
På femte plats: Inger
På fjärde plats: Åsa
På tredje plats: Per

På andra plats: Susanne L
...och dagens vinnare.... blev jag, Berra.  


I tabellen är det otroligt jämnt i toppen. Det skiljer bara en enda boll, mellan ettan och tvåan. Tre spännade omgångar återstår! 

Vinnare av "Lucky looser"-skumpan blev Bertil S! Grattis!!!


Resultat 2022-12-06


Tabell 2022-12-06


Drottningen är tillbaka på tronen!


Denna varma o goa förmiddag på boulebanorna, kommer även att gå till historien som dagen då säsongrekordet slogs med bred marignal. Vi har hela 33 spelare, som denna småsvettiga dag, fajtades om den ljuvligt goda skumpan. 

När väl dammet hade lagt sig till ro och kloten rullat i mål, så insåg vi att så många som sex spelare, gjort den stora bravaden att vinna alla sina tre matcher:


På sjätte plats: Ambjörn

På femte plats: Mary-Anne

På fjärde plats: Lena Sä.

På delad andraplats: Gunilla och Benny

Segrade gjorde Inger, som därmed även steg upp på första plats i tabellen. Våran bouledrottning är åter på tronen! JätteGrattis!!!


Vinnare av dagens "Lucky Looser" blev Bertil J. Grattis!


Resultat 2022-11-29


Tabell 2022-11-29


Dagen då Lilla Edet blev Stort!


Det är inte varje dag som en tävlingsdag i höstserien I Los Cristianos på Teneriffa, ändrar på en ort i Sverige. Men, denna dag dock!
Vi var 26 spelare som kämpade om att få den stora äran att lyfta Cavaflarran. Dagens, och alla seriespelsdagars förstapris. Dock fick vi se oss snuvade på denna goda flaska, av Lasse F, från - just - Lilla Edet. Mannen med det stora spelet, fick Lilla Edet att bli stort! Ensam om att vinna sina tre matcher och dessutom med en överlägsen kvot!

Stort Grattis, Lasse!


Vinnare av "Lucky Looser"-flarran blev Bertil J. Grattis, även till dig!


Resultat 2022-11-22


Tabell 2022-11-22


...och vinsten gick till... Norge!


Nej, det var icke någon skidtävling. Det var en helt vanlig spännande tisdagstävling i boule. Men, det hindrade ju inte att Norge dominerade, även där. 

27 tappra själar hade tagit sig ner till boulebanorna, för att göra upp om dagens skumpaflarra. Enbart fyra av oss lyckades med bedriften att vinna alla sina tre matcher.

På fjärde plats: Inger

På tredje plats: Berra

På andra plats: Lasse F

På första plats och dagens överlägsna segrare: Ambjörn, som på något underligt skickligt vis lyckads få in kloten, där vi andra misslyckades. Hade han månne med sig den norske trollstaven?

Grymt bra lirat! Grattis, grattis, grattis!l

Dagens vinnare av "lucky looser"-priset, blev Lasse S. Grattis!


Resultat 2022-11-15


Tabell 2022-11-15


Svettigt värre, när det hettade till på boulebanan!


Dagens varma och svettiga bouletävlingsdag, var... varm! Den i vanliga fall, så skönt fläktande vinden, var som bortblåst. Inte för att jag vill klaga. Vi har det nästan oförskämt bra, vi här på soliga och sköna Teneriffa.

Det hettade till rejält i spelet också. Som vanligt, många jämna och spännande matcher. Så många som 28 spelare, hade hittat ner till våra ljuvligt småkrångliga banor. När väl svetten hade lackat färdigt och kulorna packats ner i väskorna igen, så såg vi att hela fem spelare hade lyckats med den sköna bedriften, att vinna alla sina fem matcher.

På femte plats: Inger

På fjärde plats: Berra

På tredje plats: Lena Säberg

På andra plats: En nykomling: Janne Johansson

Dagens vinnare: Ulf Alvarsson

Grattis, grattis grattis!

Dagens "Lucky Looser"; Maj. Grattis!


Resultat 2022-11-08


Tabell 2022.11-08

Stark bedrift att vinna två gånger i rad!

Denna svettiga dag, med stark o god Teneriffasol. Denna dag då vi blev blåsta på allt vad vind heter och svetten lackade mellan och under de fina klotkasten och spännande matcherna.


Då lyckades enbart två av sexton spelare med att vinna alla sina tre matcher. Det var undertecknad, Berra, som blev tvåa i denna rafflande omgång av höstserien, 

Dock fick han se sig ordentligt akterseglad av Uno. Denne man, lyckades med en bedrift, som varit få förunnat tidigare; Att vinna två gånger i sträck. Starkt!!! Stort grattis!!!!


Vinnare av "Lucky Loser"-priset blev Mona! Grattis!!!!



Del denne siden

En vinnare som även är vinnare till namnet!

Den andra omgången av årets höstserie, blev - som alltid - en nästan olidligt spännande tävling. Att vinna sina tre matcher, är en stark prestation. Även denna gång, var det enbart två av sexton spelare, som lyckades med denna bedrift:

På hedervärd andraplats i dagens drabbning, kom Ove.

Dock fick ha se sig förbisprungen av Uno, som därmed blev dagens segrare. Som ni säkert vet, så betyder ju Uno, "Ett" på spanska. Men, det var inte därför han blev etta idag. Det berodde snarare på att han spelade bäst. 

Lucky looser blev Dan.

Grattis, grattis, grattis!

Resultat höstserien 2022-10-25

Tabell Höstserien 2022-10-25

Höstseriens premiär vanns av...

Berra blev tvåa med 21 pluspoäng, redigt förbisprungen av Läggdrottningen Åsa med sina 26 poäng, som därmed vann dagens tävling. Stort Grattis Åsa!

Då har vår tävlingsboule åter igen fått en flygande start... nåväl, rullande i alla fall. Banorna visade sig vara lite småknepiga, så att kloten ibland såg ut att leva sina egna liv, när de kunde rulla lite hit o lite dit.
Sexton spelare slogs (inte bokstavligen, tack o lov!) om att få den stora äran att vinna säsongens första skumpaflarra. 

De som denna spännande tävlingsdag lyckades bäst i att behärska banorna, var Åsa o Berra. De var de enda två som vann alla sina tre matcher. Två av matcherna, fick de också turen att lottas ihop.

Förutom tur i lottningen, hade Berra även lyckan att vinna "Lucky Looser"-skumpan. Litet Grattis till honom. 

Resultat 2022-10-18